Kall jaktdag 2

Klockan är inte ens 05.30 och dagen börjar med rätt ljus. Timmertåget med 43 vagnar skulle passera innan man kunde fortsätta färden mot jaktmarken.

Ja efter typ 3 och en halv timme i den kyliga luften börjar det inte ens bli lite gött. Nu har värmetröjan åkt på, men ändå blåser det rätt igenom.

Nä jag står inte å bölar över klädvalet, inte över den kyliga vinden som smeker nacken rätt in i märgen, inte heller att förmiddagsfika t redan är uppätet,

Igår sköt vi en kalv, den rymdes på flaket på pickisen. Inte alls illa att få åka Cheva.

Idag fällde vi en tjur, den fick inte plats på flaket. Det fina med  det är att jag var i passet närmast, står å står ser att hunden är lååångt bort vänder om, ökar farten mm. Sen inget mer med det. Sen ringer Peter och säger ja vi får se hur det går med det här då!  Som ett levande frågetecken säger jag går med vad? Ja Patrik har ju skjutit hörde du inte det. – Nä det har jag inte gjort.  

Man hör inte så mycket när man har vinden i ryggen, skottet bort från mig och rv 84 susandes bredvid då kan man missa vissa ting.

Djuret blev träffad och vände in i skogen 70 talet meter. Så det var fint. Och det blev en god värmande lunch strax därefter.